Мъжката риза – как да бъде носена? | Daniel Fashion
  • 0
  • 0
  • 0

Мъжката риза – как да бъде носена?

Мъжката риза е основен елемент за гардероба на всеки мъж.

Мъжките ризи са подходящи както за официален и делови, така и за неформален, и за ежедневен стил.

„Ако сте пред дилемата: Риза или Тениска, препоръчваме Ви риза.“

С настоящата статия ще споделим съвети и обсъдим често срещани грешки при носенето на риза.  

Когато мъжката риза е избрана правилно, според фигурата и съчетана коректно с останалото облекло и повода, тя подчертава мъжкия стил и индивидуалност, и подкрепя самочувствието.

Ризата - Отвътре или Отвън?

Всяка риза с дължина, която не покрива ципа на панталона и задните джобове, може да се носи отвън.

Препоръчително е отвън да се носят по-ежедневни ризи – ризи от деним и ризи с подчертано спортно-елегантен стил.

Ако се грижите добре за фигурата си, избирайте смело ризи, които са по-плътно прилепнали към тялото от slim fit колекции – без значение дали са с къс или дълъг ръкав.

Летните ризи, особено изработените от лен или така наречените „Хавайски“ ризи също стоят чудено, носени отвън.  

Ризите, които нямат яка (Стил Мао) или тези с мека яка, са особено ефектни, когато са оставени отвън.

Ако сте много висок човек и държите да намалите визуалното впечатление, то също можете да експериментирате с ризи, носени отвън.

Ако ризата е официална, ако кройката ѝ е класическа, ако моделът е елегантен и с твърда яка, то определено е по-подходящо ризата да се носи отвътре.

Когато присъствате на важно събитие, бизнес среща, делови разговор, конференция, официален прием или тържество е удачно да изберете риза, която да пъхнете в панталона си.

  • Ако ще комбинирате ризата с вратовръзка, папионка, жилетка или сако, също е препоръчително ризата да бъде прибрана в панталона.
  • Ако ризата е по-дълга – тоест дължината ѝ, когато е облечена, покрива гърба до под задните джобове, по-добре я пъхнете в панталона си.

Удачно е по-ниски господа да носят ризата отвътре, за да удължат визуално фигурата си.  

При подчертано изразена V-образна форма на горната част на тялото на фитнес господата пъхнатите в панталона ризи стоят отлично както в ежедневието, така и по време на бизнес делата.

Ако обичате карирани ризи или ризи с така модерните флорални десени и геометрични елементи, то в свободното си време ги носете отвън, но ако ги избирате за офиса или за по-официални случаи, то ги приберете отвътре.

Официални ризи

Официалните ризи - Без съмнение ги носете вътре в панталона. 

Тези ризи е предназначено да доставят на визията Ви повече елегантност и стил. Яката им е по-твърда и е най-добре да се съчетаят с подходяща вратовръзка и/или папионка.

Маншетите на официалните ризи са по-широки и дължината им е леко по-дълга в сравнение с ризите със стил casual – по етикет не е препоръчително да ги носите отвън.

Ризите с ежедневен стил – спортно-елегантен стил

Мъжките ризи, чиято кройка е малко по-прилепнала към тялото, са принципно и по-къси като дължина от официалните ризи.  

Те са идеални за носене навън. Техният стил е по-неформален. Избирайте ги за свободното си време, за пътувания, за срещи с приятели, за не строго официални събирания и поводи.

Тяхната цел е да осигурят свобода на движенията и комфорт, като подчертаят визията и стила Ви. Не е необходимо да ги носите с вратовръзка, но можете да ги поставите спокойно и в панталона си, ако предпочитате.

Ризите със средна дължина, които не са официални, но не са съвсем небрежни и за свободното време, се носят според Вашето удобство и лично желание. Когато те са едноцветни могат да бъдат съчетани и с вратовръзка.

Следва продължение!